Skip to main content

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία Οδό

Τι λέει ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των ηλεκτρονικών διοδίων και τις τιμές τους.

Στο δεύτερο εξάμηνο του ’18 θα προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικώ διοδίων, με πρώτη την Εγνατία Οδό, σημειώνει για την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να εκκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία εγκατάστασης αναλογικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης.

«Ξεκίνησε ο διαγωνισμός. Στις 14 Φεβρουαρίου θα κατατεθούν οι συμμετοχές. Πιστεύουμε στο δεύτερο εξάμηνο του ’18 θα προχωρήσει η κατασκευή με πρώτη την Εγνατία Οδό», τόνισε ο κ. Αντωνούδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5.

Ο ίδιος διευκρινίζει πως το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις στο ενδιάμεσο, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο «μπορεί να πάμε αρκετούς μήνες»  εκτός του σχεδιασμού.

«Σε ένα εξάμηνο από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, θα μπορεί το σύστημα να είναι σε πλήρη λειτουργία» εξηγεί αμέσως μετά ο κ. Αντωνούδης και προσθέτει πως στη νέα εποχή τα έσοδα από τα ταμία των διοδίων θα τα εκμεταλλεύεται ο εργολάβος, ο οποίος «όπως γίνεται και στις άλλες παραχωρήσεις» θα οφείλει να τηρεί «όλες τις υποχρεώσεις οι οποίες θα απορρέουν από τη σύμβασή του με το δημόσιο» συμπεριλαμβανομένης και της συντήρησης του άξονα.

Σε ό,τι αφορά την τιμή των διοδίων, ο κ. Αντωνούδης δεσμεύεται πως δεν θα αλλάξει για όσο διάστημα ο αυτοκινητόδρομος θα παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών όταν ιδιωτικοποιηθεί η Εγνατία Οδός.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ισχυρίζεται πως οι νυν εργαζόμενοι στα ταμία των διοδίων δεν θα απολυθούν, αλλά θα μεταφερθούν σε έτερες θέσεις εργασίας της εταιρείας.

Εξάλλου, ο κ. Αντωνούδης αναφέρεται και στην ένταξη του κόμβου Λουτρών Λαγκαδά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκτιμώντας πως «μέχρι τον Ιούνιο να έχει βγει η απαλλοτρίωση. Υπολογίζουμε ότι ο ανάδοχος θα μπορεί να μπει προς το τέλος του χρόνου (σ.σ. 2018) να αρχίζει να κατασκευάζει. Από ‘κει και πέρα μπορούμε να υπολογίσουμε γύρω στους 10 μήνες για να ολοκληρώσει».

Ο ίδιος σημείωσε πως ο κόμβος των Λουτρών Λαγκαδά θα εξυπηρετεί γειτονικούς δήμους και περιοχές και επεσήμανε πως θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με λωρίδα έκτακτης ανάγκης.