Skip to main content

Αντωνούδης: Σκάνδαλο η αύξηση κεφαλαίου στην ΑΤΕ ΚΙΣΣΟΣ ΕΜΟ

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει τη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας ΑΤΕ ΚΙΣΣΟΣ ΕΜΟ από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ο δημοτικός σύμβουλος

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει τη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας  ΑΤΕ ΚΙΣΣΟΣ ΕΜΟ από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών  Απόστολος Αντωνούδης.

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη η νεκρή εταιρία της ΚΙΣΣΟΣ κατάφερε να πάρει  παράταση ζωής μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η ΑΤΕ ΚΙΣΣΟΣ ΕΜΟ δεν έχει εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια καμιά δραστηριότητα και επιχηρείται με αυτή την αύξηση να παραμείνει ζωντανή», σημειώνει ο κ. Αντωνούδης και προσθέτει: «Σε μια εποχή που οι οικονομικοί πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν περικοπεί κατά 65% ελέω μνημονίου, σε μια εποχή που ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη αδυνατεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε δομές αλληλεγγύης, σε έργα υποδομής και  οι Δημότες πληρώνουν ακριβά τις όποιες υπηρεσίες προσφέρει ο Δήμος, διαθέτει 91.800 ευρώ για την αύξηση που πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αντίστοιχα ο συνεταιρισμός Μηχανικών εισφέρει 88.200 ευρώ αλλά σε είδος. Εισφέρει οικόπεδα που δεν έχουν πλέον καμιά αξία αντί για μετρητά. Αυτή η απόφαση της διοίκησης του Δήμου πυλαίας Χορτιάτη αποτελεί σκάνδαλο και καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει την απόφασή της».