Skip to main content

Αντωνοπούλου: Στα τέλη του 2018 η ανεργία κάτω από το 20%

Την περίοδο 2010-2014 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκαν κατά 260.000, ανέφερε η υπουργός.

«Η ανεργία μειώνεται σταθερά. Από 26,5% το 2014, σήμερα βρίσκεται στο 21,1% και στα τέλη του 2018 αναμένεται να πέσει κάτω από το 20%», τόνισε από τη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης, η ίδια δεν παρέλειψε να τονίσει, πως «η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης με τις προηγούμενες κυβερνήσεις στον τομέα της απασχόλησης, είναι ότι την περίοδο 2010-2014 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκαν κατά 260.000».

Μιλώντας, στη συνέχεια, για μίγμα πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν σάρκα οστά όλα τα παραπάνω, σημειώνοντας: «Όλα αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Έγιναν χάρη στο μίγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και χάρη στις πολιτικές απασχόλησης που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας. Δεν πανηγυρίζουμε, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και εφαρμόζουμε στοχευμένη επαγγελματική κατάρτιση, όση και όπου χρειάζεται, αξιοποιώντας τα δεδομένα που μας παρέχει το Σύστημα Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, που για πρώτη φορά διαθέτει η χώρα».

«Με αυτόν τον τρόπο» διευκρίνισε η κ. Αντωνοπούλου, «ένας στους τρεις ωφελούμενους βρήκε μία θέση εργασίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Επιπλέον, μέσα από τη νέα γενιά προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, προσφέρουμε μία προσωρινή θέση εργασίας στις πιο ευάλωτες ομάδες ανέργων, που είναι οι μακροχρόνια άνεργοι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι πολύ δύσκολα προσλαμβάνονται από τον ιδιωτικό τομέα».