Skip to main content

Αντωνοπούλου: Ο Μπακογιάννης τρέφει αυταπάτες για το προσφυγικό

Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι η κυβέρνηση άλλαξε σχεδιασμό για το προσφυγικό εξαιτίας του, αυταπατάται, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

«Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό άλλαξε εν μία νυκτί, εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται», αναφέρει το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με δική του παρέμβαση η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει τα κέντρα φιλοξενίας της Περιφέρειάς του στο επερχόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο της κ. Αντωνοπούλου, επισημαίνονται τα εξής:

«Στις 9 Μαρτίου 2016 προαναγγείλαμε με δελτίο Τύπου την έναρξη προγράμματος για 2.297 ανέργους, οι οποίοι, όπως αναφερόταν επί λέξει στο δελτίο, «θα στελεχώσουν άμεσα hot spots, κέντρα φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων». Τον περασμένο Μάιο, με βάση τις ανάγκες που είχε καταγράψει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για 2.500 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν στις δομές υποστήριξης των προσφύγων σε οκτώ περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Στερεάς Ελλάδας. Επισυνάπτεται πίνακας με την ακριβή κατανομή ανά δήμο. Χθες, ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι, χάρη σε εκείνον, θα στελεχωθούν τα κέντρα φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό άλλαξε εν μια νυκτί, εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται. Το προσφυγικό είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ανούσια πολιτική αντιπαράθεση».