Skip to main content

Αντίθετο με την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων το ΕΕΘ

Τη διαφωνία των επαγγελματιών για την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομικών,
Την έντονη διαφωνία των επαγγελματιών για την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων εκφράζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μ. Ζορπίδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Η αύξηση της φορολογίας των καυσίμων πλήττει όλους τους Έλληνες δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αυξάνει τα κόστη για τις επιχειρήσεις και δημιουργεί το υπόβαθρο για νέες πληθωριστικές πιέσεις», αναφέρεται στην επιστολή του ΕΘ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζορπίδης, «κερδοσκόποι θα εκμεταλλευτούν την αύξηση για να φορτώσουν νέα καπέλα στις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων» και εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς ΕΕΘ στην ικανότητα του ελεγκτικού μηχανισμού να πατάξει το φαινόμενο.

«Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και να επιλέξει μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν υπέρμετρα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Τα όποια μέτρα πρέπει να συνοδευτούν και με θεσμικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς, με αιχμή την πάταξη της γραφειοκρατίας, για να νιώσουμε ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο», καταλήγει η επιστολή.