Skip to main content

Αντίθετη στο παρκάρισμα στο πλακόστρωτο της παραλίας η Ένωση Πεζών

Η Ένωση Πεζών αντιτίθεται στην απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να παραχωρηθεί το πλακόστρωτο της παραλίας ως πάρκινγκ στα αυτοκίνητα, αύριο Σάββατο οπότε και με απόφαση του ΕΣΘ, το κέντρο της πόλης θα
Αντίθετη στην απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να παραχωρηθεί το πλακόστρωτο της παραλίας ως πάρκιγκ στα αυτοκίνητα, αύριο Σάββατο, στέκεται η Ένωση Πεζών Θεσσαλονίκης. Ο δήμος πήρε την απόφαση αυτή στο πλαίσιο της προσπάθειας του Εμπορικού Συλλόγου να μετατρέψει σε πεζόδρομο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έως τις 7 το απόγευμα.

Ενώ σύμφωνα με την απόφαση του εμπορικού συλλόγου αύριο μέχρι και τις 7 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν θα κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο, ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε το πλακόστρωτο της παραλίας να μετατραπεί σε πάρκινγκ.

Η Ένωση Πεζών κατηγορεί το δήμο ως «πεζοκτόνο» και αποφάσισε αύριο από τις 11 το πρωί οπότε και θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, τα μέλη της να συγκεντρωθούν στο πλακόστρωτο και να αποτρέψουν τη στάθμευση αυτοκινήτων με σύνθημα «Ελεύθερο Δημόσιο Χώρο».