Skip to main content

Αντίθετη στην προσφυγή στο ΔΝΤ η ΑΔΕΔΥ

«Το πιο ακραίο διεθνές όργανο για αντιλαϊκές πολιτικές» χαρακτήρισε το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος, μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική.
«Το πιο ακραίο διεθνές όργανο για αντιλαϊκές πολιτικές» χαρακτήρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική, εκφράζοντας εμμέσως τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο δανεισμού της χώρας από το ΔΝΤ και επισημαίνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ενωμένο, συσπειρωμένο και να συνεχίσει τους αγώνες του.

«Στην περίπτωση, που έρθουμε προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το πιο ακραίο διεθνές όργανο για αντιλαϊκές πολιτικές, θα είναι μείζον ζήτημα και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, γιατί ο αγώνας μας είναι αυτός που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την πτώση και σε αυτή την αφαίρεση δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «παγιδεύτηκε σε ένα δρόμο που ρίχνει μονομερώς τα βάρη σε αυτούς που δεν ευθύνονται για την κρίση», ισχυρίστηκε ότι παρά τις αντίθετες δημόσιες δηλώσεις «μαγειρεύεται εν κρυπτώ» το Ασφαλιστικό και τόνισε ότι η ενότητα και οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος «είναι η λύση», ώστε να μην οδηγηθούν «τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό και στο ολοκαύτωμα» ενός συστήματος, «που δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια».

«Σε ένα κλεπτοκρατικό καπιταλιστικό σύστημα, που όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι διεφθαρμένο σε όλα τα χαρακτηριστικά του και έχει χρεοκοπήσει, όπου πολλές δυνάμεις είναι μέρος του προβλήματος, οι εργαζόμενοι με τη συλλογικότητά τους, τους αγώνες τους, είναι μέρος της λύσης, της εξόδου», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.