Skip to main content

Αντίθεση προέδρου Εθνικής Τράπεζας στο ν/σ για τη ρευστότητα

Σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά διατύπωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλ
Σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά διατύπωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

Ο κ. Ράπανος υποστήριξε ότι πολλές από τις ρυθμίσεις του ν/σ για τα χρέη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών είναι ανεφάρμοστες στην πράξη και μη συμβατές με τις διεθνείς πρακτικές. Κατά τον πρόεδρο της ΕτΕ, οι διατάξεις αυτές θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στη ρευστότητα των τραπεζών, που θα μεταφερθεί και στην αγορά, ενώ θα αυξηθεί και το κόστος χρήματος.  Έτσι, όπως εξήγησε, αντί να αναθερμανθεί η οικονομία, που είναι και ο επιδιωκόμενος στόχος, θα ενταθεί η πιστωτική ασφυξία στην αγορά.  

Κατά τον ίδιο, οι ρυθμίσεις αυτές προάγουν την κουλτούρα που δεν επιβραβεύει τη συνέπεια. Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, απάντησε πως οι τελικές αποφάσεις για το εν λόγω νομοσχέδιο ελήφθησαν σε συνεννόηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Προβόπουλο.