Skip to main content

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η καθυστέρηση στη δημοσιοποίησή του λέγεται ότι είναι μια από τις βασικές αιτίες της δυσαρέσκειας του Μεγάρου Μαξίμου για το υπουργείο Οικονομικών.
Αντίστροφα μετράει από σήμερα το πρωί, ήδη, η ώρα της ανακοίνωσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν χθες το βράδυ στη Voria.gr ότι «μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα», θέλοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο να απαντήσουν και στις κατηγορίες που εκτοξεύονται από διάφορες κυβερνητικές, αλλά και κομματικές πλευρές, σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας του οικονομικού επιτελείου. Αυτή η διάσταση, μάλιστα, λέγεται ότι συνιστά και μια από τις βασικές αιτίες της δυσαρέσκειας που υποβόσκει τις τελευταίες ημέρες για τους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιθέτως, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να παρουσιασθεί πριν από το Πάσχα, γεγονός το οποίο, όμως, δεν φαίνεται να προκαλεί τον ίδιο προβληματισμό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Δεδομένος, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται ότι το φορολογικό θα δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες και το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα συμβεί πριν από την Τετάρτη. Άλλωστε, οι προθεσμίες πιέζουν πλέον ασφυκτικά και δεν επιτρέπουν νέες καθυστερήσεις, για ουσιαστικούς ή τυπικούς λόγους.