Skip to main content

Αντιστροφή κλίματος στο κλείσιμο το ΧΑ

Κέρδη κατέγραψε τελικά ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι κατέγραφε απώλειες στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.
Κέρδη κατέγραψε τελικά ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι κατέγραφε απώλειες στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Jumbo ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα.

Αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.445,86 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 95,15 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που τέθηκαν σε διαπραγμάτευση 102 κινήθηκαν ανοδικά, 53 πτωτικά και 55 παραμένουν σταθερές

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,72% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,91%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Οικιακών Προϊόντων (+1,97%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,75%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-2,86%) και των Τροφίμων (-1,50%).