Skip to main content

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Στην πόλη μας ο τελικός Άρης-Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Ζαγναφέρης δήλωσε ότι εφόσον η αστυνομία συμφωνήσει θα προσπαθήσει η Αντιπεριφέρεια της πόλης να πείσει την Ομοσπονδία

Τη βούληση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης ώστε να πραγματοποιηθεί στην ακριτική πόλη ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Κώστας Ζαγναφέρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης:

Για την πρόταση διεξαγωγής του τελικού στην Ξάνθη: «Η πρόταση ισχύει από πέρσι, όμως, κόντρα στις προβλέψεις προκρίθηκε ο Φάρος αντί του ΠΑΟΚ. Πρέπει να προσεχθεί η επαρχία. Το κλειστό "Φ. Αμοιρίδης" ανήκει στον Δήμο, όμως σε συνεννόηση μαζί του και με την αστυνομία μπορούμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για τις επαφές του με την ΕΟΚ: «Έγινε μια επαφή με την Ομοσπονδία. Είπαν ότι θα συζητήσουν τη Δευτέρα, πρέπει, όμως, να συνεννοηθούν και με τον Δήμαρχο. Είναι φυσικό να υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί για καταστροφές. Εν έτει 2017, αντί να μιλάμε για μια γιορτή, φοβούμαστε για πιθανά έκτροπα των φιλάθλων. Αν είναι σύμφωνη η αστυνομία, εμείς είμαστε σύμφωνοι, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την Ομοσπονδία. Σαν Αντιπεριφέρεια λέμε "ναι" και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση όπως μπορούμε».

Για το αν έχει κατατεθεί εγγράφως το αίτημα στην Ομοσπονδία: «Αν συμφωνεί και ο Δήμαρχος μπορούμε να το κάνουμε. Είναι αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, θα επιστρέψει όπου να ναι και μέχρι τη Δευτέρα προλαβαίνουμε να καταθέσουμε και εγγράφως το αίτημα».

Για την χωρητικότητα του κλειστού γυμναστηρίου: «Χωράει άνετα πέντε χιλιάδες κόσμο».