Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ: ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Κατορθώσαμε χάρη στον πολύ καλό συντονισμό να μην αποκλειστούν χωριά, να μη σημειωθούν διακοπές ρεύματος και ύδρευσης, δήλωσε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Παρά τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων που πλήττουν τον νομό κρατήσαμε. Κατορθώσαμε χάρη στον πολύ καλό συντονισμό να μην αποκλειστούν χωριά, να μη σημειωθούν διακοπές ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφωνικών επικοινωνιών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς αμέσως μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και στη δημοτική ενότητα Φερών, που από χθες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημείωσε πως η χιονόπτωση συνεχίζεται σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, ενώ στο νότιο τμήμα του νομού, από το Σουφλί έως και την Αλεξανδρούπολη πέφτει χιονόνερο, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δήμων και Π.Ε. καθώς και σημαντικός αριθμός μισθωμένων μηχανημάτων βρίσκονται υπ' ατμόν, ενώ τόνισε τη συμβολή του στρατού, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνδρομής στο δύσκολο έργο αποχιονισμού, τόσο στο βόρειο και νότιο Έβρο όσο και στο νησί της Σαμοθράκης, όπου σήμερα πρώτη μέρα επανέναρξης των δρομολογίων του πλοίου ΣΑΟΣ, μεταφέρθηκαν δύο οχήματα της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού (ένα γκρέιτερ και ένας φορτωτής).

Οδικό Δίκτυο -  Λειτουργία σχολείων

Αναφορικά με το οδικό δίκτυο, ισχύει από χθες το βράδυ η απαγόρευση της κίνησης όλων των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, η κίνηση βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης και η έξοδος όλων των οχημάτων από το συνοριακό σημείο Κυπρίνου. Επίσης από σήμερα το απόγευμα απαγορεύτηκε, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ η κίνηση των λοιπών ΙΧ αυτοκινήτων γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δεν θα πραγματοποιηθούν και αύριο, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους της Π.Ε. Έβρου, με αποφάσεις των δημάρχων.

«Ελπίζω ότι από αύριο θα έχουμε ύφεση των καιρικών φαινομένων. Ωστόσο οι πολίτες καλό είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας», ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς.

 

Πηγή φωτογραφίας: gatzoli.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ