Skip to main content

Αντιπαράθεση Δένδια-Τσακαλώτου στη βουλή-Η Γιόχανσον και η Βασιλειάδου

Έτσι όπως τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει, είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στη Bουλή το μεσημέρι της Τετάρτης. Η αντιπολίτευση ζήτησε την μετατόπιση των χρονικών ορίων της εξεταστικής για την Υγεία ώστε να συμπεριλάβει και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τη δεύτερη αξιολόγηση Βατερλό και παρέθεσε αριθμούς για την κατάσταση στα εργασιακά.

Κατόπιν, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε «δεν θέλω να αποκαλέσω πολιτικό αρχηγό ψεύτη» και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι λέει ανακρίβειες.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε την καλύτερη επίδοση από το 2001 όσον αφορά το ισοζύγιο στη δημιουργία θέσεων εργασίας και έπειτα επεσήμανε την απουσία αναφοράς εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη των εργασιακών λέγοντας ότι «εμείς διαπραγματευτήκαμε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και έχουμε πει στους εργαζόμενους ότι όχι μόνο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά θα έχουν και σοβαρούς μισθούς».

«Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό σας με τη θεραπεία», συνέχισε ο υπ. Οικονομικών λέγοντας ότι «δεν έχει βάση η θέση ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν αν πιάσουμε το στόχο του 3,5%».

Για το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών επίσης κατηγόρησε για ανακρίβειες τον πρόεδρο της ΝΔ. «Μα ποτέ δεν ακούτε κανέναν Ευρωπαίο ή του ΔΝΤ; Δεν έχει ακούσει κανείς από εσάς που λένε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να συμφωνηθούν; Δεν την ακούσατε αυτή την έκφραση;» είπε ο κ. Τσακαλώτος και επικαλέστηκε τις δηλώσεις Νταϊσελμπλουμ, μετά από τη Μάλτα, ότι τώρα αρχίζουν οι συζητήσεις για το χρέος, στις νέες συναντήσεις με το ΔΝΤ, «και όλα θα συμφωνηθούν σε ένα τελευταίο Eurogroup; Δεν ξέρω αν θα είναι στις 22 Μαϊου ή θα υπάρξει και ένα έκτακτο Eurogroup».

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές», πρόσθεσε και τόνισε πως «ο τρόπος που αντιπολίτευεστε θυμίζει τις χειρότερες εποχές και ήταν αρκετές κακές».

Το λόγο έπειτα πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απάντησε στον κ. Τσακαλώτο ότι λέει ψέματα. «Όχι μόνο δεν μας ζητήσατε ποτέ συγνώμη τότε που μας αποκαλούσατε προδότες και γερμανοτσολιάδες, αλλά τώρα τολμάτε να λέτε εμάς ψεύτες. Είσαστε ψεύτες, είσαστε, μεγάλοι ψεύτες, είστε ανεκδιήγητοι ψεύτες κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να σας πούμε» είπε ο κ. Δένδιας ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο της αντιπαράθεσης.

Ο ίδιος απέδωσε τους υψηλούς τόνους του υπουργού Οικονομικών «στην πίεση που έχει όχι μόνο από την διαπραγμάτευση αλλά και από την εσωτερική πίεση» εννοώντας την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάλεσε τον ΥΠΟΙΚ να ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εάν θα κατέβει, πόσο κι από πότε το αφορολόγητο, και πότε θα κοπούν και πόσο οι συντάξεις.

Σχολίασε, δε, την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών ότι θα ήθελε να βγει για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον, λέγοντας ότι «έτσι όπως τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει»

«Μετά το άκρως αντιφεμινιστικό σχόλιο μπορούμε να συνεχίσουμε. Σεβόμαστε και τη μακαρίτισσα τη Βασιλειάδου και τη Γιόχανσον» σχολίασε εν τέλει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.