Skip to main content

Αντικατάσταση… βαρέων βαρών!

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν την αλλαγή του Θεόδωρου Πάγκαλου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Του Σπύρου Νάννου


Το τετ α τετ που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ των εκλογών στην Ιπποκράτους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πολλή ώρα, αποτέλεσε αφορμή για να φουντώσουν τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην κυβέρνηση σε ότι αφορά το ρόλο που θα ανατεθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η εκ νέου συνάντηση που είχαν χθες στο γραφείο του στη Βουλή, με την συμμετοχή του Δημήτρη Δρούτσα και του Χάρη Παμπούκη, δείχνει καθαρά πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να του αναθέσει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν πως ο Θεόδωρος Πάγκαλος βρίσκεται σε δυσμένεια εξαιτίας των τελευταίων δηλώσεων του, λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους υπουργούς που βγήκαν και υποστήριξαν το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος έδειχνε με την στάση του πως δεν πιστεύει πως η χώρα θα πήγαινε σε Εθνικές κάλπες, ακυρώνοντας την… τακτική του Μεγάρου Μαξίμου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, μιλώντας ωστόσο για εκλογική νίκη, την ίδια στιγμή που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:

1.    Είχε αναφέρει τη φράση «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά».
2.    Είχε μιλήσει για αναδιάρθρωση του χρέους την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός το απέκλειε κατηγορηματικά.
3.    Είχε καταφερθεί κατά των ένστολων τα οποία είχε κατηγορήσει ως αντιπαραγωγικά.
4.    Είχε  αφήσει να εννοηθεί σε συνεντεύξεις του πως θα απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με την συγχώνευση – κατάργηση των Οργανισμών.
5.    Το… Βατερλό της συζύγου του στον Δήμο Σαρωνίδας...

Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει να φέρεται ως οργισμένος από τους υπουργούς και τα όσα έχουν δηλώσει αμέσως μετά το πρώτο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, την ίδια ώρα που στο Καστρί έχει δεχτεί από τους επιτελείς του τις δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη πως ήταν λάθος ο χειρισμός με την περαίωση, του Πάνου Μπεγλίτη ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την προεκλογική στρατηγική αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου πως δεν θέλει να τον ρωτούν για την κυβερνητική γραμμή, αλλά απλώς να... ενημερώνεται!

Αυτή η ένταση που υπάρχει, ανοίγει πλέον το κεφάλαιο των αλλαγών στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα τη δεύτερη Κυριακή δεν είναι τα αναμενόμενα. Αν και επισήμως κανείς δεν μιλά για ανασχηματισμό, το σίγουρο είναι ότι «στις 15η Νοεμβρίου θα είναι μια ενδιαφέρουσα ημέρα για την κυβέρνηση» όπως αφήνει να διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου...