Skip to main content

Αντιδρούν στην Ξάνθη για τον «Καλλικράτη»

Σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Ξάνθης προχώρησε σήμερα το πρωί κάτοικοι του Δήμου Σταυρούπολης, ενώ νωρίτερα εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων, κατηγορώντας
Σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Ξάνθης προχώρησε σήμερα το πρωί ομάδα κατοίκων του Δήμου Σταυρούπολης, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Παρασακαλίδη, καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της συνένωσης με το Δήμο Ξάνθης.

Οι κάτοικοι του Δήμου Σταυρούπολης επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο νομάρχη Γιώργο Παυλίδη, στο οποίο αναφέρουν τους λόγους που διαφωνούν στη συνένωσή τους με το Δήμο Ξάνθης. Ζητούν να παραμείνουν αυτόνομος δήμος, καθώς, όπως υποστηρίζουν, σε ποσοστό 85% είναι ορεινός, ενώ το τελευταίο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σταυρούπολης απέχει 70 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης.

Με τα το δίωρο συμβολικό αποκλεισμό, οι κάτοικοι έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και εν συνεχεία προς το γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξινίδη.

Εξάλλου, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης και οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων, κατηγορώντας το υπουργείο Εσωτερικών για αθέτηση των συμφωνηθέντων.

Αρχικά, το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» προέβλεπε τη συνένωση των Δήμων Βιστωνίδας, Σέλερου και Αβδήρων σε έναν ενιαίο δήμο με την ονομασία Δήμος Δημοκρίτου και έδρα την πόλη των Αβδήρων. Στη συνέχεια όμως με τις αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο νόμου αποφασίστηκε ο νέος δήμος να μετονομαστεί σε Δήμο Αβδήρων, με έδρα την πόλη της Γεννησεάς, που μέχρι πρότινος ήταν έδρα του Δήμου Βιστωνίδας.