Skip to main content

Αντιδράσεις μετά το άρθρο του Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Σκληρές απαντήσεις τόσο από μέλη του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - Για ύβρη έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο: «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;».

Πρώτη απάντησε στο άρθρο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «προσπάθεια που δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι ύβρις» από την πλευρά του πρωθυπουργού.

«Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη» τόνισε ακόμα.

«Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στον ίδιο τόνο, ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωση του σημειώνει πως «μόνο θυμηδία προκαλεί η σύγκριση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Αντίστοιχα, ο πρώην βουλευτής του κόμματος σχολίασε το άρθρο γράφοντας «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα κατέβαζε ποτέ τα παντελόνια του στον Σόιμπλε».

Αρνητικά σχόλια δέχθηκε ο πρωθυπουργός όμως και από τη Νέα Δημοκρατία. «Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «"Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μαθήματα φωνητικής για να μοιάζει στον Ανδρέα προσθέτοντας ότι με το άρθρο του φαίνεται ότι τον έχουν ανησυχήσει οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά.