Skip to main content

Αντιδράσεις κομμάτων για τη σύλληψη του διευθυντή των «Παραπολιτικών»

Η σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του διευθυντή του Ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτη Τζένου έγινε μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του διευθυντή του Ομίλου Παραπολιτικά Παναγιώτη Τζένου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με αφορμή δημοσίευμα που αναφερόταν σε ταξίδι του στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει κατά τη Νέα Δημοκρατία η σύλληψη δημοσιογράφων «από μια κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης, δήλωσε:

«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε:

«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σημειώνει: «H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. "Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας".

Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία -χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως -ιστορικά- όσοι μετέρχονται  αυταρχισμού  τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
Η σύλληψη του Διευθυντή των  Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων. Όλα τελικά είναι ένας ''Καμμένος'' δρόμος...»

Σε αιχμηρή ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων στη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά στελεχών εκδοτικού συγκροτήματος, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά:

«Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π.Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».