Skip to main content

Αντιδράσεις για το «βλάχοι Θεσσαλονικείς» του Στέφανου Τσιτσόπουλου

Πώς σχολιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο η συμπεριφορά του συμβούλου επικοινωνίας των Δημητρίων Στέφανου Τσιτσόπουλου, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Η συμπεριφορά του συμβούλου επικοινωνίας των Δημητρίων Στέφανου Τσιτσόπουλου και οι χαρακτηρισμοί του για τους Θεσσαλονίκείς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το φεστιβάλ, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιτσόπουλος στην προσπάθειά του να επικρατήσει ησυχία κατά τη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε «βλάχους τους Θεσσαλονικείς», προτρέποντας δημοσιογράφους από την Αθήνα να γράψουν γι΄ αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Επίσης, χαρακτήρισε τον χώρο, λόγω της φασαρίας που επικρατούσε, ως «Τούμπα».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητιμού Έλλη Χρυσίδου εμφανίστηκε ενοχλημένη από τον τρόπο που παρουσιάστηκε το περιστατικό, καθώς όπως είπε, δεν αναφέρθηκε όλη η αλήθεια. Η κ. Χρυσίδου έκανε λόγο για ατυχές περιστατικό το οποίο και περιέγραψε.

Όπως ανέφερε, μετά από συνεχείς παρατηρήσεις, δεν σταματούσε η φασαρία από το πίσω μέρος του χώρου όπου δινόταν η συνέντευξη. «Το πώς παρουσιάστηκε από κάποιους δημοσιογράφους είναι λυπηρό πραγματικά. Ο κ. Τσιτσόπουλος έκανε προσπάθεια για να σταματήσει η φασαρία και δεν έγινε τίποτα. Μετά ο κ. Τσιτσόπουλος εκνευρίστηκε παραπάνω και είπε όσα είπε. Εγώ θα ήμουν χειρότερη στις αντιδράσεις μου ως Χρυσίδου, όχι ως αντιδήμαρχος» τόνισε η κ. Χρυσίδου, σημειώνοντας πως «ως αντιδήμαρχος φρόνισε να ηρεμήσει το κλίμα και από τις δυο πλευρές».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο, για όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου. Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσιτσόπουλος ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει Σωκράτης Δημητριάδης.

Ο Γιώργος Αβαρλής από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», ο οποίος ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για μια απαξιωτική συμπεριφορά από την πλευρά του κ.Τσιτσόπουλου.

Αναφορά στο περιστατικό έκανε και ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη». Όπως σημείωσε, «δεν είναι δείγμα σπβαρότητας και υψηλού επιπέδου όταν κάποιος αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης και θεωρεί ότι δικαιούται να προσβάλει μια ολόκληρη πόλη. Είναι δείγμα υπέρτατης και χειρίστου επιπέδου αλαζονείας».