Skip to main content

Αντίδραση ΣΦΕΕ για τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων

Την αντίδραση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας προκάλεσε η λίστα με τις σχεδιαζόμενες, νέες μειωμένες τιμές περίπου 1.500 φαρμάκων.
Την αντίδραση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) προκάλεσε η λίστα με τις σχεδιαζόμενες, νέες μειωμένες τιμές περίπου 1.500 φαρμάκων, που απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις εταιρείες, προκειμένου οι τελευταίες να προβούν σε παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με επιστολή που απηύθυνε ο ΣΦΕΕ στα αρμόδια για το θέμα των φαρμάκων υπουργεία, η σχετική λίστα περιέχει σωρεία λαθών, όσον αφορά τις τιμές στις οποίες διατίθενται τα φάρμακα στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να προκύπτει λανθασμένη προτεινόμενη τιμή, με βάση τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών. Οι αποκλίσεις που παρατηρούνται είναι, κατά τον ΣΦΕΕ, τεράστιες.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ετοιμότητά του να συνεργαστούν εποικοδομητικά τόσο ο ίδιος όσο και οι επιχειρήσεις-μέλη του με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί ο καθορισμός λανθασμένων τιμών.