Skip to main content

Αντίδραση πρατηριούχων για την αναβολή λογιστικού προσδιορισμού

Την έντονη αντίδραση της ΠΟΠΕΚ προκάλεσε χθεσινή εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ με την οποία αναβάλλεται για την 1η Μαΐου, αντί για 1η Απριλίου, η εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος των πρατηρ
Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) προκάλεσε χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναβάλλεται για την 1η Μαΐου, αντί για 1η Απριλίου, η εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος των πρατηρίων.

Η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης και απόδοσης του ΦΠΑ δεν μπορεί να γίνει στη μέση του δεύτερου τριμήνου του έτους, γιατί δεν μπορεί η δήλωση ΦΠΑ τριμήνου να γίνει κατά το ένα μέρος με τεκμαρτό και κατά το υπόλοιπο με λογιστικό προσδιορισμό, τονίζει η ΠΟΠΕΚ στην ανακοίνωσή της. Εφόσον το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε αναβολή του λογιστικού προσδιορισμού, αυτή πρέπει να ισχύσει πλέον της 1ης Ιουλίου, συμπληρώνει.

Η απόφαση αυτή δείχνει, δυστυχώς, ότι κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών προφανώς δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί ο φορολογικός μηχανισμός, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Οικονομικών «να συναισθανθεί τη δύσκολη περίοδο, που βιώνει όλη η αγορά, και να σταματήσει τα πειράματα με τη φορολόγηση χιλιάδων επαγγελματιών, που προκαλούν σύγχυση και ταλαιπωρία χωρίς αντίκρισμα στα φορολογικά έσοδα του κράτους».