Skip to main content

Αντίδραση Παρασκευόπουλου για τις δηλώσεις Φλωρίδη: Επιχειρεί να με στοχοποιήσει

Η αντίδραση του πρώην υπουργού στα λεγόμενα του νυν υπουργού Δικαιοσύνης για τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

Την οργή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου προκάλεσε η δήλωση του νυν υπουργού Γιώργου Φλωρίδη αναφορικά με τους νόμους 4322/2015 και 4411/2016, γνωστούς και ως «νόμους Παρασκευόπουλου».

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τον συγκεκριμένο νόμο ο κ. Φλωρίδης σήμερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1,  «με τον νόμο αυτό, όσοι ήταν να απολυθούν το 2023, απολύθηκαν το 2017. Απολύθηκαν από τις φυλακές δολοφόνοι, βιαστές, ληστές. Οι διευθυντές των φυλακών έλεγαν ότι αν η κοινωνία έβλεπε ποιοι αποφυλακίζονται θα είχαν κλειστεί όλοι στα σπίτια τους και δεν θα έβγαιναν έξω. Όλο το βαρύ έγκλημα της χώρας», κατηγορώντας τον πρώην υπουργό για «λάθος αντίληψη», έχοντας ως προτεραιότητα «την προστασία των εγκληματιών».

Στην απάντησή του ο κ. Παρασκευόπουλος Στην περίοδο ισχύος του «νόμου Παρασκευόπουλου» οι στατιστικές της βαριάς εγκληματικότητας έδειχναν μια καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη σημερινή. Όπως φαίνεται, όμως, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ψεύδη μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!».

Μάλιστα όπως λέει «δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Φλωρίδης επιχειρεί τόσα χρόνια  μετά τους νόμους 4322/2015 και 4411/2016 να με στοχοποιήσει προσωπικά.

Προφανώς ο κ. Υπουργός γνωρίζει πόσες συνέπειες ύβρεων και απειλών βίας  προκάλεσαν τότε στην καθημερινότητά μου οι ψευδολογίες αυτές, που έχουν καταγραφεί άλλωστε επίσημα. Η δήλωση όχι μόνο είναι θλιβερή και ανάξια απάντησης με επιχειρήματα, αλλά κυρίως είναι και επικίνδυνη για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη».