Skip to main content

Αντιδράσεις του δημάρχου Μενεμένης για τον «Καλλικράτη»

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο δήμαρχος Μενεμένης για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει εσπευσμένα το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.
Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει εσπευσμένα, όπως υποστηρίζει, το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, αγνοώντας τις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και τις προτάσεις των δημάρχων. 

«Με αυτή την κίνησή της η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι αποφάσεις της ήταν προειλημμένες και ότι θεωρεί το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρά διακοσμητικό», τονίζει ο κ. Ακτσελής.

Σημειώνεται ότι οι δήμαρχοι Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου και Ελευθέριου Κορδελιού προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για την αναγκαιότητα της συνένωσης της Μενεμένης με το Ελευθέριο- Κορδελιό και της διατήρησης της αυτονομίας των δήμων Αμπελοκήπων και Ευόσμου.

Η παραπάνω πρόταση επικυρώθηκε και από τα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων. Επίσης, τόσο η ΤΕΔΚ όσο και η ΚΕΔΚΕ στις συνεδριάσεις τους (6 Μαΐου και 13 Μαΐου, αντίστοιχα) υπογράμμισαν τη σημασία εφαρμογής της συγκεκριμένης πρότασης, αντί της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Ευόσμου- Ελευθέριου Κορδελιού.

«Σε μία εποχή που οι πολίτες πλήττονται σφοδρά από την οικονομική κρίση και έχουν την ανάγκη της άμεσης στήριξής τους από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει γιγάντιους και απρόσωπους θεσμούς στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα ο νέος χάρτης της Αθήνας διαμορφώνεται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά», καταλήγει ο δήμαρχος Μενεμένης.