Skip to main content

Αντιδράσεις στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, με τη ΝΔ να τον κατηγορεί για ψεύτικες υποσχέσεις.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως «ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ότι «υπάρχουν λεφτά», ο πρωθυπουργός, παρόλο που προσπάθησε να μας καθησυχάσει, μας έκανε τελικά περισσότερο ανήσυχους, με τη σύγχυση, τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τα κενά των δηλώσεών του».

«Η πολύ κακή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη έδειξε τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του. Η ΝΔ επιμένει: Υπάρχει διέξοδος. Και προτείνει συγκεκριμένο Σχέδιο για να βγούμε από την Κρίση, το οποίο επαναφέρει την Ελπίδα στον τόπο μας», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Εξ άλλου, το ΚΚΕ σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «όλα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός περί «αυτονόητου», «πατριωτισμού», «αναγκαίων αλλαγών» αποτελούν μεγάλα ψέματα εφόσον τα ίδια βάρβαρα μέτρα που έχει λάβει κατά του λαού και τα νέα που θα πάρει εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και παντού έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τραγικό τους λαούς ενώ δεν δίνουν καμία γιατρειά στον υπεργερασμένο καπιταλισμό».

«Το αυτονόητο για τα λαϊκά στρώματα για να αποτρέψουν τα χειρότερα, για τα σύγχρονα δικαιώματά τους είναι να καταδικάσουν τώρα αυτή τη πολιτική αποδυναμώνοντας με τη πάλη και τη ψήφο τους τα κόμματα της ΕΕ. Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε:  «Συνέντευξη “Υπνοστεντόν”, χωρίς ουσία, νεύρο και αποτέλεσμα. Είναι προφανής η αδυναμία του Πρωθυπουργού να απαντήσει στα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα».