Skip to main content

Αντιδράσεις προκαλούν οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Κόκκινη Πλατεία

Ως «επίθεση των κρατών του ΝΑΤΟ» ερμηνεύει το ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα την παρουσία στρατιωτών της συμμαχίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 9 Μαΐου για τους εορτασμούς της 65ης επετείου της ν
Ως «επίθεση των κρατών του ΝΑΤΟ» ερμηνεύει το ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα την  παρουσία γάλλων, βρετανών και αμερικανών στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 9 Μαΐου για τους εορτασμούς της 65ης επετείου της νίκης των συμμαχικών δυνάμεων επί της ναζιστικής Γερμανίας.

«Για το ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος Ιβάν Μελνίκοφ, σύμφωνα με το Ινετρφαξ.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις που υπηρετούν σε ξένες χώρες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία, καθώς αυτοί οι στρατιώτες υπηρετούν σε χώρες του ΝΑΤΟ εχθρικές προς τη Ρωσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στρατιώτες από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 65 χρόνων από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικόλα Σαρκοζί.

Αντίθετα ο ηγέτης του Ρωσικού Κομμουντικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δέχθηκε με ικανοποίηση την πρόταση του δημάρχου Γιούρι Λιουζκόφ, την οποία χαρακτήρισε «δίκαια και θαρραλέα».