Skip to main content

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών για τα κολέγια

Εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσαν ότι η κίνηση του πρώην υπουργού ελέγχεται για τη νομιμότητά της.
Αντιδρούν οι  πανεπιστημιακοί στη νομιμοποίηση κολεγίων σύμφωνα με την εφημερίδα το Βημα, και κάνουν λόγο για πραξικοπηματική πράξη εκ μέρους του κ.Σπηλιωτόπουλου, ενώ τα μέλη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται σε ανακοίνωσή τους ποια η σκοπιμότητα της έκδοσης της απόφασης αυτής τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές «χωρίς να συνεδριάσει νόμιμα η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας».

Εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσαν ότι η κίνηση του πρώην υπουργού ελέγχεται για τη νομιμότητά της, καθώς τα δύο μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και Αξιοποίησης των Κολεγίων που εκπροσωπούσαν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας είχαν από καιρό παραιτηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η σύνθεση της επιτροπής θεωρήθηκε από την ηγεσία του ως νόμιμη, καθώς οι παραιτήσεις των μελών της δεν είχαν γίνει αποδεκτές και δεν είχαν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Οι άδειες αυτές πάσχουν από πλευράς νομιμότητας και θα κατατεθεί άμεσα αίτηση ακυρώσεως και αναστολής τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Αξιολόγησης Κολεγίων, Θ.Φορτσάκης.

Την άποψη ότι ο νέος υπουργός Παιδείας θα πρέπει να «παγώσει» τον νόμο και τις άδειες των κολεγίων, ώσπου το θέμα να λυθεί από το ΣτΕ εκφράζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), Ν.Σταυρακάκης.

Πάντως οι ιδιοκτήτες των κολεγίων κάνουν λόγο για δικαίωση και αναφέρουν ότι «η χορήγηση των αδειών λειτουργίας δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκηνικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και αυξάνει τις επιλογές όσων ενδιαφέρονται για πανεπιστημιακές σπουδές».