Skip to main content

Αντιδράσεις μετά από την «τηλεμαχία» των δύο αρχηγών

Στον απόηχο της χθεσινής τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Στον απόηχο της χθεσινής τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στο χθεσινό ντιμπέιτ επιχείρησε συνειδητά να παραπλανήσει τους πολίτες.

«Οι Έλληνες είδαν την επικράτηση του αληθινού και του συγκεκριμένου επί του αόριστου και του παραπλανητικού» σημείωσε.

Εξέφρασε ακόμη την άποψη πως «όλοι διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε, δεν ήθελε, ή δεν ήξερε να δώσει απαντήσεις για μια σειρά θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο Αχελώος».

Κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μηδενική αξιοπιστία στη φορολογική πολιτική, επανέλαβε τις αιτιάσεις της ΝΔ για ασάφειες σχετικά με το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, εξέφρασε ικανοποίηση από την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην τηλεοπτική αναμέτρηση . «Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε τα σωστά διλήμματα. Ή  οι πολίτες ψηφίζουν τον κατήφορο, ή στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ για ν΄αλλάξουν τα πράγματα» είπε μεταξύ των άλλων ο εκπρόσωπος του κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Όσο για διεξαγωγή τρίτου ντιμπέιτ που ζήτησε η Ν.Δ. ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι, « είχαν συμφωνηθεί δύο αναμετρήσεις και από εκεί και πέρα τα κόμματα έχουν το δικό τους προγραμματισμό.» και κατέληξε λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός είναι συνηθισμένος να ζητά τρίτες ευκαιρίες».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων της Ν.Δ.» ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση απούσα από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.
Το ΚΚΕ από την πλευρά του, εξαπέλυσε πυρά κατά και των δύο μεγάλων κομμάτων. Μάλιστα η κα Παπαρήγα υποστήριξε πως «η τηλεμαχία των δύο έγινε για την καρέκλα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομουνιστικό Κόμμα, επισήμανε ακόμη πως «και μόνο ότι για τις χιλιάδες απολυμένους των ασφαλιστικών εταιρειών, του Αγούδημου και για τα ναυπηγεία, δεν είπε λέξη ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, αποδείχνει ότι και οι δύο εκφράζουν ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική κι αυτή θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση».

Ως «παράλληλους μονολόγους» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ το ντιμπέιτ των δύο αρχηγών, ενώ χαρακτήρισε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμπληρωματικές.

«Αποδείχθηκε πως οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν συνιστούν διαφορετικό δρόμο μεταξύ τους, αλλά συμπληρωματικές πολιτικές που επιφυλάσσουν νέες πολιτικές λιτότητας για την επόμενη μέρα των εκλογών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πολιτικού σχηματισμού.