Skip to main content

Αντιδράσεις για τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού

Διακαναλική συνέντευξη για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ζητά το ΚΚΕ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ.
Την αντίθεσή του στη διακαναλική συνέντευξη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός εκφράζει το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο να παρέμβει, «ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή να μην εκφραστεί στις κάλπες σε καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής». «Το ΚΚΕ απαιτεί να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ίδια δυνατότητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ στο οποίο θα συμμετέχουν και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, «για να ακουστούν όλες οι απόψεις» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν επιλέξει τη σιωπή με τον νόμο του κ. Ραγκούση, με την απαγόρευση εμφανίσεων, με το ότι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν διεξάγουν τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων. Ο πρωθυπουργός χθες έπρεπε να ήταν στη βουλή και να απαντάει στις ερωτήσεις που του έκαναν οι αρχηγοί. Ακύρωσε την «ώρα του Πρωθυπουργού» και, αντ’ αυτού, επιλέγει την πολυτέλεια ενός διακαναλικού τηλεοπτικού μονολόγου τη Δευτέρα, από τα στούντιο της ΝΕΤ» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Στο όνομα της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, τον καλώ να φύγει από την πολυτέλεια του μονολόγου και την ίδια ώρα, αντί για έναν μονόλογο, να οργανωθεί ένα ντιμπέιτ με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς, όπως προεκλογικά οργανώθηκε, για να ακουστούν όλες οι απόψεις, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, να ενημερωθεί ο λαός, δύο εβδομάδες από τις κρίσιμες αυτές εκλογές, για τις θέσεις των κομμάτων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2009 ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει και πάλι διάλογο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι η εφ΄ όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού έχει προγραμματιστεί για τις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας.