Skip to main content

Αντιδράσεις για τα «κομμένα» δρομολόγια από τους επαγγελματίες

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της νέας Ολυμπιακής για τη μείωση των πτήσεων.
Αντιδράσεις από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έφερε η ανακοίνωση της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας ότι δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια για το εξωτερικό από την πόλη.

Συγκεκριμένα, το ΕΕΘ κάνει λόγω για απομόνωση της πόλης αλλά και «της Βόρειας Ελλάδας από σημαντικούς προορισμούς της Ευρώπης, με αιχμή τη Γερμανία». «Ακόμη, η νέα εταιρία δεν θα επιχειρεί από τα αεροδρόμια της Καστοριάς και της Κοζάνης», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΕΕΘ «η Πολιτεία όφειλε να φροντίσει η μετάβαση στο νέο καθεστώς να γίνει με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, όπως έγινε με την κάλυψη των αεροπορικών συνδέσεων προς τα νησιά» και κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να βρει λύση για το πρόβλημα.

«Πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις αεροπορικές εταιρίες να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, όπως με εκπτώσεις στα τέλη χρήσης, την κατάργηση του σπατόσημου ή με την επιδότηση των πρώτων εξόδων εγκατάστασής τους στη Θεσσαλονίκη (πχ. δωρεάν χρήση γραφείων ή κάλυψη εξόδων διανυκτέρευσης πληρωμάτων). Τα μέτρα που προτείνουμε δεν προσκρούουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τους κοινοτικούς κανονισμούς που στηρίζουν την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειακών αεροδρομίων», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.