Skip to main content

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο Θανάσης Παππάς

Τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αναλαμβάνει, με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο έως σήμερα Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς.

Τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αναλαμβάνει, με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο έως σήμερα Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς. Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση του Στάθη Αβραμίδη, την αντιδημαρχία Καθαριότητας είχε αναλάβει προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Θανάσης Παππάς γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1954. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή Βενετίας- IUAV. Ζει στην Άνω Πόλη.
Εργάζεται στο Δήμο Μενεμένης, ως Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου αρχιτεκτόνων, Γ. Γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του ICOMOS και του Ε.Ι.Α, Πρόεδρος της Μ.Ε. αρχιτεκτονικού έργου του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Παρακολούθησε σεμινάρια επιμόρφωσης για Περιφερειακή ανάπτυξη, αποκέντρωση, διαχείριση μελετών – έργων – προμηθειών – δημοσίων συμβάσεων καθώς και θεμάτων Τ.A. 

Έλαβε διακρίσεις και βραβεία :
• πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROPAN 2

• Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το περιβάλλον LIFE- ENVIROM 1997• διεθνή διαγωνισμό UIA.

Έχει έντονη και διαρκή κοινωνική, πολιτική – επιστημονική δραστηριότητα. Έχει εκπροσωπήσει τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Δήμο σε επιτροπές, συμβούλια και συνέδρια: Νομαρχιακό Συμβούλιο Χωροταξίας, Επιτροπές ανάθεσης μελετών- έργων, Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς, πρότυπο σχέδιο ανάπτυξης του Ιστορικού – Εμπορικού Κέντρου, επιτροπή παρακολούθησης πρωτοβουλίας URBAN, Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού/ ΥΠΕΧΩΔΕ, Δίκτυο Αρχιτεκτονικής/ΥΠΠΟ. Συμμετείχε με διαλέξεις σε σεμινάρια κατάρτισης αιρετών για θέματα προγραμματισμού έργων, τεχνικών προγραμμάτων, επαγγελματικής κατάρτισης του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ημερίδες για το EUROPAN, την πρωτοβουλία HORIZON,το πανελλαδικό δίκτυο ROM.

Το δημοσιευμένο έργο αναφέρεται σε μελέτες για το πολεοδομικό σχεδιασμό, για θέματα αυτοδιοίκησης, ανάπλασης περιοχών, για ολοκληρωμένα αστικά προγράμματα κι μητροπολιτικής διαχείρισης, πόλης, αρχιτεκτονικής και Τ.Α.