Skip to main content

Αντιαναπτυξιακό μέτρο η αύξηση των αντικειμενικών

Την αντίθεσή του στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζει η νέα φορολογική επιβάρυνση του κλάδου αναμένεται να οδηγήσει σε
Την αντίθεσή του στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζει η νέα φορολογική επιβάρυνση του κλάδου αναμένεται να οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο ύφεσης.

«Η αγορά έχει ανάγκη από αναπτυξιακά μέτρα και η οικοδομή είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που μπορεί να συμβάλει άμεσα στην αύξηση του ΑΕΠ και στη μείωση της ανεργίας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το ΕΕΘ στηρίζει την άποψη της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος ότι οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να έχουν μία διαφορά του 30% από τις πραγματικές εμπορικές αξίες και ζητεί στις επιτροπές για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών να μετέχουν και εκπρόσωποι των κατά τόπους συλλόγων μεσιτών.

«Όσο και αν αντιλαμβανόμαστε το ταμειακό πρόβλημα της χώρας και να  κατανοούμε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο έναντι των δανειστών μας, δεν κατανοούμε τους λόγους που οδηγούν συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας στην καταστροφή, όταν μάλιστα αυτοί είναι που βεβαιωμένα εισφέρουν στα έσοδα του κράτους. Σήμερα, δυστυχώς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι τιμές πώλησης των ακινήτων είναι κάτω από τις αντικειμενικές αξίες», καταλήγει ο κ. Ζορπίδης.