Skip to main content

Ανθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σε όξυνση του μεγάλου προβλήματος της λαθρεμπορίας που μαστίζει τον κλάδο των καπνοπωλών οδήγησαν τα νέα φορολογικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπ
Σε όξυνση του μεγάλου προβλήματος της λαθρεμπορίας που μαστίζει τον κλάδο των καπνοπωλών οδήγησαν τα νέα φορολογικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, η οποία σημειώνει ότι ολοένα και περισσότερα κρούσματα λαθρεμπορίας τσιγάρων παρατηρούνται καθημερινά.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, προ ημερών εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή Αλοννήσου με τα διαφυγόντα κέρδη από τους δασμούς του ελληνικού δημοσίου να φτάνουν στο ύψος 3 εκατ. ευρώ, ενώ «αρκετές φορές επαγγελματίες του κλάδου έχουν πέσει θύματα των επίδοξων απατεώνων», γι΄ αυτό και ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να θωρακιστεί ο κλάδος.

Επίσης δηλώνει ότι η πρόταση της ομοσπονδίας είναι να υπάρξει νομοθετική κατοχύρωση για καθορισμό ποσοστού κέρδους στον κλάδο και ενημερώνει ότι ήδη βρίσκεται στη διαδικασία κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης για αυτό το θέμα.

Η ομοσπονδία αναφέρει ότι κάποιοι επαγγελματίες «εμπιστεύτηκαν τον κάθε περαστικό που με το πρόσχημα της αλλαγής ή της άγνοιας της διαφορετικής τιμής ανταλλάζοντας κούτες τσιγάρων με τη νόμιμη ταινία με κούτες λαθραίων τσιγάρων που δεν έχουν ούτε ταινία αλλά ούτε και τιμή» και προτρέπει τους επαγγελματίες να αγοράζουν τα εμπορεύματά σας (τσιγάρα, καπνά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας κλπ) από τοπικούς αντιπροσώπους με αντίστοιχα παραστατικά, προκειμένου να σταματήσει η συνεχής αυτή αιμορραγία.