Skip to main content

Ανταλλαγή πυρών Μπουτάρη - Καλαφάτη περί... ντροπής και ελληνικότητας

Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» - Έχω κοσμοπολιτισμό που δεν έχεις εσύ, απάντησε ο δήμαρχος.

Νέα ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Σταύρου Καλαφάτη πυροδότησε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η χθεσινή δήλωση του δημάρχου ότι «ντρέπεται που είναι Έλληνας γιατί όταν πάει στο εξωτερικό τον αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».

«Είπε λοιπόν ο Δήμαρχος ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας.  Αν έχει συναίσθηση των λεγόμενών του, όταν λέει αυτές τις κουβέντες έχοντας την ιδιότητα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι τραγικό. Αν δεν έχει συναίσθηση είναι ακόμη τραγικότερο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει».

Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα ότι όσον αφορά τον εαυτό του θέλει να ξέρει όλος ο κόσμος ότι αισθάνεται περήφανος που είναι Έλληνας.

«Είμαι υπερήφανος για τους χιλιάδες Έλληνες που μεγαλουργούν, τα δύσκολα αυτά χρόνια και δίνουν μάχες με μοναδική αξιοπρέπεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επαναλαμβάνω ότι αυτό που είπα είναι ότι στο εξωτερικό ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, αυτό έχει μεγάλη διαφορά» έσπευσε να απαντήσει ο δήμαρχος.

Απευθυνόμενος στον κ. Καλαφάτη, τόνισε μάλιστα: «Έχω κοσμοπολιτισμό που δεν έχεις εσύ. Εσείς δεν πάτε ούτε στον Λαγκαδα».

«Και συ πηγαίνεις έξω, περπατάς στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και αισθάνεσαι ντροπή. Σε κοιτάνε με περιφρόνηση και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Είμαστε αναξιόπιστοι και ανίκανοι και αυτό με λυπεί αθόρητα» πρόσθεσε.