Skip to main content

Ανώμαλη προσγείωση για την ΑΕΚ

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League. Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν στο 31’ ο Μπουσουφά, στο 71’ ο Λουκάκου και στο 75’ ο Γιούχας.
Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε η ΑΕΚ εκτός έδρας κόντρα στην Άντερλεχτ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League και με συνδυασμό τη νίκη της Ζενίτ κόντρα στην Χάιντουκ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, είναι πλέον ισόβαθμη με Χάιντουκ και Άντερλεχτ.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν τόσο κακοί όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια ηττήθηκε. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφέρουμε πως η Ένωση ήταν και ιδιαιτέρως άτυχη, αφού εκτός αποστολής έμεινε λίγο πριν το ματς λόγω τραυματισμού ο Μανωλάς, ενώ με πρόβλημα αποχώρησε στο 20’ από τον αγωνιστικό χώρο ο Σκόκο.

Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν στο 31’ ο Μπουσουφά, στο 71’ ο Λουκάκου και στο 75’ ο Γιούχας. Για την ΑΕΚ πολύ καλά έπαιξαν οι Δέλλας και Ντιόπ, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε ο Σάχα που φέρει ευθύνη για τα πρώτα δύο γκολ.

O Μανόλο Χιμένεθ είχε μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ, καθώς εκτός από τους Λυμπερόπουλο, Γιάχιτς, Γεωργέα και Νασούτι, εκτός αποστολής έμεινε την τελευταία στιγμή και ο Κώστας Μανωλάς. Έτσι λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός, που παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3 ή 4-1-2-2-1, υποχρεώθηκε να κάνει αρκετές…αλχημείες, ιδίως στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στα δεξιά της άμυνας ο νεαρός Αργυρίου, αριστερά ο Λαγός, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Γκέντσογλου και Δέλλα. Μπροστά τους βρισκόταν ο Ντιόπ και λίγο πιο μπροστά οι Μάκος και Καφές. Σε ρόλο επιτελικών χαφ ξεκίνησαν οι Σκόκο και Έντερ, ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μπλάνκο και όχι ο Τζιμπούρ.

Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, ήταν αγχωμένη και έκανε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Αντίθετα, η Άντερλεχτ έπαιζε πιο οργανωμένα και με τον Λουκάκου να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς της Ένωσης, προσπαθούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Μετά το πρώτο τέταρτο οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν το ματς, ενώ με οργανωτή τον Σκόκο, ανέβηκαν πιο ψηλά και πάτησαν και στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, στο 20’ ο Αργεντινός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού (σ.σ. πιθανότατα τράβηγμα) και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Την θέση του πήρε ο Μπερνς, ωστόσο η διαφορά ήταν εμφανής.

Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν την ταραχή που επικρατούσε στην ΑΕΚ και σιγά – σιγά έκλειναν τον «Δικέφαλο» στο μισό γήπεδο. Τελικά, στο 30’ ήρθε και το γκολ για την Άντερλεχτ. Ο Λουκάκου έφυγε ωραία από τον Γκέντσογλου, έβγαλε και τη σέντρα από δεξιά για τον Κλιέσταν, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Σάχα δεν μπόρεσε να αποκρούσει καλά και ο Μπουσουφά που ακολουθούσε πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 1-0.

Από το γκολ και μετά, η Άντερλεχτ διατήρησε το έλεγχο του αγώνα, ενώ συνέχισε να πιέζει και για το δεύτερο γκολ. Ο Λουκάκου ήταν μόνιμος κίνδυνος, ωστόσο ευτυχώς για την ΑΕΚ, το σουτ που επιχείρησε στο 40’ μέσα από την περιοχή, έφυγε πάνω από την εστία. Στην αντίπερα όχθη, η Ένωση δεν μπόρεσε να απειλήσει και να ψάξει την ισοφάριση, καθώς η μόνη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» σημειώθηκε στο 44’, όταν ο δυνατό σουτ του Μπλάνκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μανόλο Χιμένεθ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Ραφίκ Τζιμπούρ, αντί του Γρηγόρη Μάκου. Ο αμυντικός χαφ της ΑΕΚ είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα και με τα νεύρα που είχε… φλέρταρε μονίμως με την αποβολή. Ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να κάνει πιο επιθετική την Ένωση και παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 και τους Μπλάνκο – Τζιμπούρ μπροστά. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, ωστόσο και πάλι αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας. Η Ένωση ήταν καλύτερη σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο, όμως δύσκολα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό υποχρέωσε τον Χιμένεθ να κάνει γρήγορα και την τρίτη του αλλαγή και να περάσει στο ματς τον Λεονάρντο αντί του Έντερ στο 64΄. Το σύστημα πλέον ήταν 4-2-3-1 με τους Μπλάνκο και Τζιμπούρ να αλλάζουν θέσεις στην κορυφή.

Παρά τις αλχημείες του Χιμένεθ, η Άντερλεχτ ήταν αυτή που είχε και πάλι τις καλύτερες επιθετικές ενέργειες. Στο 67’ μάλιστα, έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν το εξαιρετικό σουτ του Λουκάκου μέσα από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σάχα. Στο 71’ όμως η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο τυχερή. Ο Λαγός έκανε λάθος μεταβίβαση της μπάλας, ο Μπουσαφά την έκλεψε και έδωσε αμέσως στον Λουκάκου, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε την κλειστή γωνία του Σάχα και έκανε το 2-0.

Το τέρμα αυτό χειροτέρεψε την κατάσταση για την Ένωση, καθώς στα επόμενα λεπτά η Άντερλεχτ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και τελικά στο 75’ έφτασε και στο 3-0. Ο Μπουσαφά εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιούχας κινήθηκε πιο γρήγορα από τον Ντιόπ και με τακουνάκι στην κίνηση έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα της Ένωσης. Στο σημείο αυτό το ματς τέλειωσε οριστικά, αν και η ΑΕΚ θα μπορούσε στο 76’ να μειώσει. Ο Μπερνς μπήκε ωραία στην περιοχή από δεξιά, έκανε και το σουτ, όμως ο Πρότο απέκρουσε. Η μπάλα πήγε στον Μπλάνκο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο η Άντερλεχτ είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά και την καλή ψυχολογία, έψαξε ακόμα ένα γκολ, χωρίς όμως επιτυχία.

Άντερλεχτ: Προτό, Ζιλέ, Ντεσάχτ, Μάζουχ, Γιούχας, Μπίλια, Πόλακ, Κλιέσταν, Κανού (66΄ Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (79΄ Τσαβαρία)

ΑΕΚ: Σάχα, Αργυρίου, Λαγός, Δέλλας, Γκέντσογλου, Ντιόπ, Καφές, Μάκος (46΄ Τζιμπούρ), Έντερ (64΄ Λεονάρντο), Σκόκο (22΄ Μπερνς), Μπλάνκο