Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των επιχειρήσεων στα Τέμπη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των επιχειρήσεων στα Τέμπη που έχουν πληγεί από το κλείσιμο του δρόμου άφησε σήμερα, από τη Λάρισα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των επιχειρήσεων στα Τέμπη που έχουν πληγεί από το κλείσιμο του δρόμου άφησε σήμερα, από τη Λάρισα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κα Κατσέλη, η οποία βρίσκεται, από χθες το βράδυ, στη Λάρισα και έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, ενώ μίλησε και σε εκδήλωση του εμπορικού κόσμου, δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις αυτές, ωστόσο σχολιάζοντας σχετικό υπόμνημα που έλαβε από τους καταστηματάρχες της περιοχής, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχετικές πρωτοβουλίες.

Σε ό,τι αφορά στο αγροτικό ζήτημα και τις παρατεινόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, η υπουργός παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά, αλλά μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη σύνδεση της παραγωγής με τη μεταποίηση, σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα.

Επίσης, η υπουργός ανέφερε ότι η συνεργασία του υπουργείου της με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι σε καλό επίπεδο.

Η κα Κατσέλη, η οποία και κατά τη χθεσινή ομιλία της αναφέρθηκε στα κυβερνητικά μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας, τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη διαφωνία που προέκυψε με τα πιστωτικά ιδρύματα, ως προς την εφαρμογή του νόμου που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες, η κα Κατσέλη επεσήμανε: «Οι τράπεζες, όπως και οι επιχειρήσεις, αποτελούν εταίρους τους κράτους. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα, ακούμε και σταθμίζουμε τις προτάσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά στο τέλος αποφασίζουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».