Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δεύτερο πακέτο μέτρων την άνοιξη

Πακέτο διαρθρωτικών μέτρων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την άνοιξη, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι στόχοι που τέθηκαν με τον προϋπολογισμό του 2010 δεν επιτυγχάνονται.
Πακέτο διαρθρωτικών μέτρων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την άνοιξη, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι οι στόχοι που τέθηκαν με τον προϋπολογισμό του 2010 δεν επιτυγχάνονται. Ήδη, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζουν το plan b, που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αποτυχίας. "Ούτως ή άλλως, τα μέτρα αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν. Απλά, όσο πιο αργά μπουν σε εφαρμογή τόσο το καλύτερο, αφού θα επιμερισθούν σε μεγάλο βάθος χρόνου οι κοινωνικές αντιδράσεις" επισημαίνουν στη Voria.gr αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα οποία, πάντως, αποφεύγουν προς το παρόν να μπουν σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του πακέτου.

Το πιθανότερο, πάντως, θα έχει να κάνει με μέτρα φορολογικού περιεχομένου, τα οποία, αν χρειασθεί, θα συμπεριληφθούν στο νέο φορολογικό νόμο, που προετοιμάζεται, από τώρα, για τον ερχόμενο Μάρτιο. Τα περιθώρια που έχει η χώρα μας, όμως, είναι περιορισμένα και η Κομισιόν έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί άλλες αποτυχίες. Γι΄αυτό και η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2010 γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο θα πάρει την άγουσα για τις Βρυξέλλες στις αρχές του ερχόμενου έτους.