Skip to main content

Ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες η προκήρυξη των νέων θέσεων για ΚΕΠ

«Απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες», απαντά το υπουργείο Εσωτερικών για τη 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν από σήμερα ο
«Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οφείλουμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ», τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, σχολιάζοντας τη 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.

«Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα. Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες - είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ», καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών.