Skip to main content

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή του ΤΤ στην Aspis

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την επενδυτική συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Aspis Bank, καθώς το Ταμιευτήριο δεν αποκλείει εν ευθέτω χρόνο ούτε την πώληση της συμμετοχής ούτε τη συ
Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την επενδυτική συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Aspis Bank, καθώς το Ταμιευτήριο δεν αποκλείει εν ευθέτω χρόνο ούτε την πώληση της συμμετοχής ούτε τη συγχώνευση με την Aspis. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 76,8 εκατ.ευρώ που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Τρίτη, η Αspis Bank θα αποτελέσει θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με νέα επωνυμία, η οποία θα εγκριθεί στις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Άμεσα θα ξεκινήσουν συνεργασίες, όπως στον χώρο του leasing ή του treasury, καθώς και στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΤΤ θα αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν έως το 32,9% του κεφαλαίου της Aspis, με τιμή διάθεσης 0,60 ευρώ ανά μετοχή.  Ήδη, το ΤΤ έχει συμμετοχή ύψους 19% στην Τράπεζα Αττικής, για την οποία δεν είναι ακόμη γνωστό αν και πότε θα τη ρευστοποιήσει στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου ανακατάταξης. Το σίγουρο είναι, όπως διαβεβαίωσε χθες στη διάρκεια παρουσίασης των σχεδίων της τράπεζας ο πρόεδρος του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος, ότι το Ταμιευτήριο δεν είναι εταιρεία συμμετοχών, οπότε σύντομα θα ξεκαθαρίσει τι θα πράξει με την Aspis Bank και την Τράπεζα Αττικής.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Aspis Bank, Χρήστος Σορώτος αναφέρθηκε στη βοήθεια εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι μόνο σε επίπεδο διοικητή και υποδιοικητή, αλλά και όλου του μηχανισμού της, ώστε να μην κλείσει η τράπεζα και να διατηρηθούν οι 1.100 θέσεις εργασίας.

Τόνισε, δε, ότι η Τράπεζα δεν έμεινε ούτε μια μέρα στο «κόκκινο», διατηρώντας ένα επίπεδο ρευστότητας και έναν λόγο δανείων προς καταθέσεις περίπου στο 1. Προέβλεψε, δε, ότι σε 18 μήνες από σήμερα, το τοπίο στην τραπεζική αγορά θα είναι εντελώς διαφορετικό και σημείωσε  χαρακτηριστικά τα τέσσερα μεγάλα «σπίτια» θα είναι άλλα από αυτά που είναι σήμερα.