Skip to main content

Άνοιξε για τα Ι.Χ και τα λεωφορεία ο Προμαχώνας

Ανοιχτός για τα Ι.Χ και τα λεωφορεία είναι τις τελευταίες δυο ώρες ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, ενώ οι αγρότες δεν επιτρέπουν τη διέλευση στα φορτηγά.
Ανοιχτός για τα Ι.Χ και τα λεωφορεία είναι τις τελευταίες δυο ώρες ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, ενώ οι αγρότες δεν επιτρέπουν τη διέλευση στα φορτηγά. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αποκλεισμένων φορτηγών έχει μειωθεί, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν πλέον την είσοδο και έξοδο στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό της Εξοχής στη Δράμα.

Αδύνατη είναι από τις 12.15 το μεσημέρι η διέλευση των οχημάτων από το τελωνείο Δοϊράνης Κιλκίς εξαιτίας του μπλόκου που έστησαν διαμαρτυρόμενοι αγρότες.

Κλειστοί παραμένουν ο κόμβος της Νίκαιας, ο Τύρναβος και οι Μικροθήβες, ενώ στον Πλατύκαμπο δεν σημειώθηκε αποκλεισμός από τους αγρότες, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το μπλόκο των αγροτών παραμένει στο τελωνείο του Προμαχώνα, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Σερρών, ενώ οι αγρότες ξεκίνησαν να αποχωρούν - από χθες - από τη Χρυσούπολη και τον κόμβο του Στρυμόνα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Στο νομό Έβρου, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στον κόμβο του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο, να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στη Χαλκηδόνα, στα «Πράσινα Φανάρια» (κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης), στα Μάλγαρα και στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς - Σερρών, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αύριο το μεσημέρι, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, από τα είκοσι μπλόκα που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, πρόκειται να συναντηθούν, ώστε να συναποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.