Skip to main content

Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν

Άνοιξαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα στη χώρα, τις δεύτερες μετά την πτώση των Ταλιμπάν στο τέλος του 2001.
Άνοιξαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα στη χώρα, τις δεύτερες μετά την πτώση των Ταλιμπάν στο τέλος του 2001, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περισσότεροι από 10,5 εκατομμύρια Αφγανοί θα εκλέξουν τους 249 βουλευτές της Εθνικής Συνέλευσης, οι 68 θέσεις της οποίας προορίζονται για γυναίκες.

Τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δεν θα γίνουν γνωστά πριν τις 8 Οκτωβρίου το νωρίτερο, ενώ τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν τις 30 Οκτωβρίου.

Οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας και το προσωπικό που εργάζεται για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Εξάλλου σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ρουκέτα έπληξε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε μία εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ.

"Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι "το βεληνεκές της ρουκέτας δεν είναι γνωστό".

Περίπου 300.000 Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί εργάζονται για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών σε συνεργασία με περίπου 150.000 ξένους στρατιώτες.