Skip to main content

Ανοίγουν άμεσα φορολογικό και ασφαλιστικό από την κυβέρνηση

Το ασφαλιστικό θα ανοίξει μέσα στο 2010 διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Εργασίας κ.Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα, για να συμμετάσχει σε συμβούλι
Το ασφαλιστικό θα ανοίξει μέσα στο 2010 διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα, για να συμμετάσχει σε συμβούλιο υπουργών. Πρόκειται για μια «βόμβα», δήλωνε σχεδόν παράλληλα από την Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θέλοντας να περιγράψει το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να κλείσει μέσα στο επόμενο έτος. Αυτό όμως θα είναι το ένα από τα δύο μέτωπα που θα απασχολήσουν το οικονομικό επιτελείο προσεχώς.

Το άλλο μέτωπο θα είναι το φορολογικό. Το υπουργείο Οικονομικών, μέσα στις προσεχείς ώρες θα απευθύνει κι επισήμως την πρόσκληση για διάλογο σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς. Ο στόχος είναι, όπως λένε αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έως το τέλος Μαρτίου να έχει κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου. Ήδη, στο υπουργείο προετοιμάζονται αναλόγως και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και το όνομα του νέου γενικού γραμματέα εσόδων και φορολογίας, που θα είναι ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής κ. Δ. Γεωργακόπουλος.