Skip to main content

Ανοιγοκλείνουν τα μπλόκα οι αγρότες

Παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες της Ανατ. Μακεδονίας και της Ξάνθης, αλλά σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισαν να διευκολύνουν τη διέλευση σε Νέστο και Εξοχή για συγκεκριμένα διαστήματα.
Αρνούνται να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τους οδικούς άξονες οι αγρότες της Ανατ. Μακεδονίας και της Ξάνθης, ενώ απορρίπτουν κάθε προοπτική συμμετοχής  τους στη δημόσια διαβούλευση υπό την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ. Μπατζελή την Κυριακή στην Αθήνα, παραμένοντας στα (γνωστά) μπλόκα τους –Τελωνείο Εξοχής Δράμας, Εγνατία Οδός στον κόμβο Χρυσούπολης και Γέφυρα Νέστου στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης-, αλλά από χθες προέβησαν σε χειρονομίες καλής θέλησης.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των κινητοποιήσεών τους στο κοινωνικό σύνολο, οι αγρότες αποφάσισαν να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων για συγκεκριμένες ώρες τόσο στο Τελωνείο Εξοχής, όσο και στη Γέφυρα του Νέστου, ενώ το μπλόκο στη Χρυσούπολη (Εγνατία Οδός) παραμένει σταθερά κλειστό επ’ αόριστον από αγρότες του νομού Καβάλας.

Νέο μπλόκο στήνουν από σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Γαλάτιστα. Θα συγκεντρώσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου στο ύψος της Γαλάτιστας και θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν αργότερα σε κλείσιμο του δρόμου.

Οι αγρότες του νομού Δράμας, που είναι συγκεντρωμένοι στους χώρους του Τελωνείου Εξοχής, επιτρέπουν σε όλα τα οχήματα (Ι.Χ. και φορτηγά) να περάσουν προς και από Βουλγαρία από τις 5 έως τις 7 κάθε απόγευμα.  Επίσης, αφήνουν ελεύθερα τα Ι.Χ. από τις 7 το βράδυ έως τις 10 το πρωί, ενώ αποκλείουν τη διέλευση κάθε φύσης οχήματος από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Από πλευράς αγροτών ν. Ξάνθης προτιμήθηκε ο αποκλεισμός της Γέφυρας του Νέστου (παλιά Εθνική Οδός Καβάλας – Ξάνθης) μόνο για μία ώρα καθημερινά. Έτσι αγρότες απέκλεισαν τη γέφυρα από τις 10.30 μέχρι τις 11.30. Εκνέου αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από 13.30 - 14.30. Στο σημείο είναιμόνιμα παραταγμένα πάνω από 70 γεωργικά μηχανήματα (τρακτέρ κ.α.).