Skip to main content

Άνοιγμα Καραμανλή σε δυσαρεστημένους

Την έως τώρα σφοδρότερη προσωπική επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καραμανλής

Το άνοιγμα του Κώστα Καραμανλή στους πικραμένους και δυσαρεστημένους φίλους της Ν.Δ. αλλά και τους αγρότες όπως και η σφοδρότερη όσο ποτέ προσωπική επίθεσή του στον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ομιλίας του πρωθυπουργού, στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Λάρισα.
Απευθυνόμενος προφανώς στους πρώτους, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι καμία δυσαρέσκεια και καμία πικρία δεν πρέπει να κρατήσει μακριά από την κάλπη έστω και έναν ψηφοφόρο της ΝΔ. "Υπάρχουν πολίτες που τους πικράναμε. Ζητούμε να γυρίσουν στην παράταξη. Με επιχειρήματα. Με ανάδειξη του πραγματικού διακυβεύματος: Επιλέγετε ποιον θέλετε να διαχειριστεί τη σφοδρότερη μεταπολεμική κρίση. Επιλέγετε για το αύριο των παιδιών μας. Συνεχίστε τον αγώνα", είπε.

Τα εθνικά θέματα
«Σκεφτείτε τα εθνικά μας ζητήματα: Θυμηθείτε τις εμπειρίες σας από το πρόσφατο παρελθόν. Τις πιέσεις από τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στους Ελληνοκύπριους για το Σχέδιο Ανάν. Τις περίεργες, πρόσφατες, τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ για τα Σκόπια. Τη δική μας αποφασιστική στάση στο Βουκουρέστι. Στάση εθνικής ευθύνης και περηφάνιας» είπε ο κ. Καραμανλής.
Συνεχίζοντας τη σφοδρότερη έως τώρα επίθεσή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο έκανε λόγο για συμφωνία εθνικής σημασίας που το αντιλαμβάνονται όλοι «εκτός από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και είναι ακατανόητο. Με το να βάζουν εμπόδια στην συμφωνία δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα", τόνισε.
 
Για την Οικονομία
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος για την Οικονομία επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και όχι τον εύκολο του λαϊκισμού του ΠΑΣΟΚ-όπως είπε- χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το πολιτικό κόστος «διότι σκέφτομαι το αύριο των παιδιών μας, αυτός είναι ο γνώμονάς μου, το μέλλον της πατρίδας μας, και πάνω απ όλα το εθνικό συμφέρον».
 Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνο λαϊκισμό λέγοντας ότι επιδίδεται σε απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και μοιράζει υποσχέσεις.
«Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας να μην αφήσουμε την οικονομία στο έλεος περιπετειών και αδιεξόδων, που οδηγούν οι ανεύθυνες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ» και επισήμανε ότι «έχουμε εθνική υποχρέωση να τολμήσουμε σήμερα - όχι αύριο - σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, για να δημιουργήσουμε νέες δομές. Με δύσκολες αποφάσεις, σήμερα, θα είμαστε στους νικητές την επομένη της κρίσης», είπε και κατέληξε: "Με συνταγές ΠΑΣΟΚ, η Οικονομία μας θα μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες. Το χρέος όλων είναι σαφές: Να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Εξαγγελίες
Στη ομιλία του ο Κ. Καραμανλής συμπεριέλαβε και προγραμματικό λόγο, εξαγγέλλοντας θέσπιση ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας,  νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του δημοσίου, δημιουργία υπουργείων δημόσιας διοίκησης, Υποδομών και Περιβάλλοντος, επανένταξη κοινωνικής ασφάλισης στο υπουργείο Υγείας, ριζική αναμόρφωση της διοικητικής δομής της χώρας και περιορισμό του αριθμού των δήμων στους 250.

Για τους αγρότες
Οι αγρότες, είπε, έχουν λάβει έως τώρα ενισχύσεις πάνω από 18 δις ευρώ ενώ στην περιοχή έχουν γίνει οι αναγκαίες υποδομές για την αντιμετώπιση του κινδύνου της λειψυδρίας,. Η κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε και στηρίζει την εκτροπή του Αχελώου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ακόμη, είπε ο κ.Καραμανλής και έκανε λόγο για έργα 500 εκ. ευρώ που κατασκευάζονται στη Θεσσαλία.
Αναφέρθηκε στην επανασύσταση της λίμνης Κάρλας και τα φράγματα του Σμοκόβου και της Γυρτώνης. Μόνο στους αγρότες της Θεσσαλίας δόθηκαν 1,5 δισ. ευρώ συνολικές ενισχύσεις και πως για το 2010 εξασφαλίστηκε ο διπλασιασμός ενίσχυσης στα προϊόντα κτηνοτροφίας από το 20 στα 40 εκ. ευρώ.

Business Story
Off