Skip to main content

Άνοιγμα Αντώνη Σαμαρά στον αγροτικό κόσμο

Άνοιγμα στον αγροτικό κόσμο της χώρας ετοιμάζει αύριο από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην αγροτική συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία ξεκινά στις 10.30 το πρωί, στο κλειστό
Άνοιγμα στον αγροτικό κόσμο της χώρας ετοιμάζει αύριο από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην αγροτική συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία ξεκινά στις 10.30 το πρωί, στο κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της μερικής εκτροπής του Αχελώου, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό προσωπικά για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων σε σχέση με την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου. Παράλληλα, θα αναδείξει την περιβαλλοντική διάσταση του έργου, αλλά και την αναπτυξιακή σημασία που έχει για ολόκληρη τη Θεσσαλία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων τα επόμενα χρόνια.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ο κ. Σαμαράς θα καλέσει την κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου, για το οποίο έχουν ήδη ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Μέτρα στήριξης και Καινοτομία

Συνάμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιτεθεί στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκαλώντας τη για δραματικές περικοπές έργων από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», έργων τη χρηματοδότηση των οποίων είχε διασφαλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός θα διατρανώσει, εξάλλου, την ανάγκη υλοποίησης πλέγματος μέτρων στήριξης των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων, αναδεικνύοντας, την ίδια ώρα, το ζήτημα της κατοχύρωσης του αγροτικού επαγγέλματος. Ακόμη, θα επισημάνει ότι απαιτούνται καινοτόμες δράσεις για την εκμετάλλευση των αειφόρων μορφών ενέργειας στην ύπαιθρο, ως εναλλακτική πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει ο κ. Σαμαράς και στην ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαρκούς εκπαίδευσης των παραγωγών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ελεύθερης διακίνησης των προϊόντων τους στην εθνική, αλλά και τις διεθνείς αγορές.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμάται ότι θα επισημάνει προς όλους τους αγρότες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να μάχεται για τα συμφέροντά τους, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις μέσα στο επόμενο διάστημα και για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας μετά το 2013.

Το πρόγραμμα της συνδιάσκεψης προβλέπει αρχικά ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Σαμαρά. Αμέσως μετά θα γίνουν εισηγήσεις από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο τον τομεάρχη Αγροτικού κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον γραμματέα Αγροτικού κ. Κωνσταντίνο Κόλλια.