Skip to main content

Ανοίγει ο δρόμος για το δημοτικό γκαράζ στο Βόλο

Το έργο είχε σταματήσει εξαιτίας ρύθμισης του ΥΠΕΧΩΔΕ με την οποία τα υπόγεια πάρκινγκ προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.
Νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης για κανένα κτίριο προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανοίγοντας, έτσι, το δρόμο για την κατασκευή του πολυώροφου δημοτικού γκαράζ στην πόλη του Βόλου.

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, το έργο είχε σταματήσει εξαιτίας ρύθμισης του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία τα υπόγεια πάρκινγκ προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης. Με τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΕ, ωστόσο, το πρόβλημα λύνεται και η κατασκευή του έργου θα προχωρήσει κανονικά.

Το εν λόγω πάρκινγκ θα κατασκευασθεί στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων, στο κέντρο του Βόλου, ενώ ο κ. Βούλγαρης αποκάλυψε ότι ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή ενός ακόμη κλειστού χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πανεπιστημίου. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή του Βόλου είχε στείλει σειρά επιστολών για το συγκεκριμένο ζήτημα προς την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ζητώντας την αλλαγή της ρύθμισης για το συντελεστή δόμησης στα υπόγεια πάρκινγκ.