Skip to main content

Ανοίγει ο δρόμος για τη δεύτερη γενιά στη Logismos AE

Σταδιακή αλλαγή σκυτάλης στο «τιμόνι» της βορειοελλαδικής εταιρείας του κλάδου των συστημάτων πληροφορικής, Logismos ΑΕ σηματοδοτεί η απόφαση του ιδρυτή της Μάρκου Δούφου να εκχωρήσει ισόποσα το 31,64
«Ανοίγει» ο δρόμος για τη σταδιακή αλλαγή σκυτάλης στο «τιμόνι» της βορειοελλαδικής εταιρίας του κλάδου των συστημάτων πληροφορικής, Logismos ΑΕ με τα «ηνία» της εισηγμένης από ό,τι φαίνεται να περνούν σιγά - σιγά στην επόμενη γενιά της οικογένειας του βασικού μετόχου.

Το «σήμα» για τις επερχόμενες εξελίξεις δόθηκε έμμεσα με την απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας να εκχωρήσει ένα σημαντικό μέρος από τις μετοχές που κατέχει στην εισηγμένη, προς τους δύο υιούς του, οι οποίοι εργάζονται επί μακρόν στο πλάι του από διάφορα πόστα. Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον κ. Μάρκο Δούφο να μεταβιβάζει στις συνεδριάσεις της 8ης και 9ης Ιουνίου του 2010, από ένα «πακέτο» 750.000 μετοχών (στην κάθε μία συνεδρίαση), στην τιμή των 0,39 ευρώ, ανά μετοχή.

Με δεδομένο ότι το σύνολο των τίτλων της εισηγμένης ανέρχεται σε 4.740.000 μετοχές, το κάθε πακέτο αντιστοιχεί σε 15,82% του μετοχικού κεφαλαίου της και μεταβιβάζεται, αντίστοιχα, στους κ. κ. Ιωάννη Δούφο, αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και στον Αλέξανδρο Δούφο, εκτελεστικό μέλος της διοίκησης. Μετά την εξέλιξη αυτή, το μερίδιο του ιδρυτή και μεγαλομετόχου της επιχείρησης, Μάρκου Δούφου, υποχωρεί από το 40,187% που κατείχε μέχρι χθες, στο 8,547% του κεφαλαίου της. Όσον αφορά στο υπόλοιπο περίπου 60% της εταιρείας, αν εξαιρεθεί το 7,107% που βρίσκεται στα χέρια της κ. Υβόννη – Ελένη Δούφου, ανήκει σε πλειάδα μικρομετόχων, με ποσοστό, όλοι τους, κάτω από 5%.

Η εταιρία, θυμίζουμε, στο πρώτο 3μηνο του 2010 κατέγραψε σημαντική μείωση τζίρου, ο οποίος διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 504 χιλ. ευρώ, από 827,5 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα πέρυσι, ενώ και το αποτέλεσμα μετά των φόρων υπήρξε ζημιογόνο κατά 115,8 χιλ. ευρώ.