Skip to main content

Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Σήμερα ξεκινάει το Φεστιβάλ Κασσάνδρας με μια σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική.
Σήμερα ξεκινάει το Φεστιβάλ Κασσάνδρας με μια σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική. Καταξιωμένοι αλλά και νέοι Έλληνες ερμηνευτές, ενδιαφέρουσες μουσικές συμπράξεις, παιδικές παραστάσεις, σύγχρονο θέατρο, αρχαίο δράμα και κωμωδία, είναι μερικές από τις προτάσεις του πλούσιου προγράμματος. Η φετινή διοργάνωση απευθύνεται περίπου σε 30.000 θεατές και θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου.

Με μια διαφορετική συναυλία, τις «Μουσικές Ανάσες» και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, όπως δεν τον έχουμε ξανακούσει, θα ανοίξει τις πύλες του το Φεστιβάλ, για να ακολουθήσουν εξίσου αγαπημένοι ερμηνευτές, καθώς και εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (24/7) και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (31/7). Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν μουσικές συναντήσεις που έχουν συζητηθεί ή αναμένονται με ενθουσιασμό, όπως η συνεργασία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με την Τάνια Τσανακλίδου (7/8) και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τον Στέφανο Κορκολή (13/8).

Το θεατρικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει, αντίστοιχα, παραστάσεις με δημοφιλείς ηθοποιούς. Πιο αναλυτικά: στις 21/7 ο Πέτρος Φιλιππίδης θα εμφανιστεί στον «Μπακαλόγατο», ο Δημήτρης Πιατάς με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης στον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου (28/7). Στους λιλιπούτειους θεατές απευθύνονται οι παράστασεις «Σεβάχ ο θαλασσινός» του Χάρη Ρώμα (26/7), «Mazoo and the zoo» από την Ελληνική Θεαμάτων (1/8) και «Ομήρου Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη (18/8).

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Μαλλιά κουβάρια» με την Αττική Αυλαία (4/8). Οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αρμένη θα κάνουν μια στάση στο Φεστιβάλ στις 11/8. Στις 21/8 σειρά έχει ο «Οιδίπους Τύραννος» από το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Καρυοφυλιά Καραμπέτη.

Η Άννα Βαγενά με το θίασό της θα παρουσιάσει το εξαιρετικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα» (στις 25/8). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο…έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του», με την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.