Skip to main content

Ανοδική τάση σημειώνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 50,44 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 17 σεντς

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μέρος των απωλειών που σημείωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη μείωση των αποθεμάτων αργού να προσφέρει στήριξη στην αγορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 50,44 δολάρια το βαρέλι στις 08:43 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας άνοδο 17 σεντς. Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 6 σεντς στα 46,84 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακής πληροφόρησης EIA ανακοίνωσε χθες ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13% περίπου από τα υψηλά επίπεδα του Μαρτίου στα 466,5 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βρίσκονται πλέον σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του 2016.

«Εάν η μείωση συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό, τα αποθέματα θα υποχωρήσουν και πάλι κάτω από το μέσο όρο της πενταετίας σε περίπου δύο μήνες», σχολίασε αναλυτής της Rivkin Securities στην Αυστραλία. «Ο ρυθμός των μειώσεων υποδηλώνει ότι υπάρχει αντίκτυπος από τις μειώσεις της παραγωγής του ΟΠΕΚ, αν και η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου αποτελεί ένδειξη ότι η αγορά είναι επιφυλακτική για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου».