Skip to main content

Άννα Ευθυμίου: Πυλώνας επιχειρηματικότητας η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

«Στηρίζω διαχρονικά φορείς όπως η Τεχνόπολη, καθώς αποτελούν έμπρακτο παράδειγμα και δείχνουν τον δρόμο για το πώς θα καταστεί η Θεσσαλονίκη μας κόμβος τεχνολογίας», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής

Η Άννα Ευθυμίου, υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ επισκέφθηκε το «Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας - Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ» και συνομίλησε με το διοικητικό συμβούλιο και διευθυντές επιχειρήσεων.

«Ήταν μεγάλη μου χαρά που είχα την ευκαιρία να βρεθώ για ακόμη μια φορά στην Τεχνόπολη και να συναντηθώ με μέλη του διοικητικού της συμβουλίου. Η Τεχνόπολη αποτελεί πυλώνα της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη, ισχυρό μέλος του οικοσυστήματος της καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Στηρίζω διαχρονικά φορείς, όπως η Τεχνόπολη, καθώς αποτελούν έμπρακτο παράδειγμα και δείχνουν τον δρόμο για το πώς θα καταστεί η Θεσσαλονίκη μας κόμβος τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στόχος μας, η δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ελκυστικών για τα δημιουργικά, ταλαντούχα μυαλά, τους νέους της Θεσσαλονίκης», σημείωσε η κ. Ευθυμίου.

Η Τεχνόπολη αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και ιδρύθηκε το 2001 με τη συμμετοχή επιχειρήσεων Πληροφορικής και Υψηλής Τεχνολογίας από όλη την Ελλάδα, καθώς και δημόσιους φορείς. Αποτελεί το πρώτο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε ως ένα όραμα για μια πρωτοποριακή λύση στέγασης των εταιριών πληροφορικής και τεχνολογίας, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Σε πλήρη ανάπτυξη η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης αναμένεται να φιλοξενεί περισσότερες από 150 καινοτόμες επιχειρήσεις με περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.