Skip to main content

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Άνοδος θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα επικρατεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 ως 22 βαθμούς κελσίου. Σε άνοδο η θερμοκρασία αύριο

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στο Αιγαίο.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι - απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα της πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος θα επικρατεί στη Θεσσαλονίκης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική αναμένεται καλοκαιρία και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 23 βαθμούς.  

Για το Σάββατο αναμένται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.