Skip to main content

Ανοιξιάτικη Ποδηλατοδρομία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν, μπορούν να είναι παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω αλλά και ενήλικες οι οποίοι θα διανύσουν μια διαδρομή 8 χλμ

Στολίστε τα ποδήλατά σας με πολύχρωμα λουλούδια και κορδέλες και πάρτε μέρος στην Ανοιξιάτικη Ποδηλατοδρομία που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς το Σάββατο 6 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα.

Η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει μπροστά στο παλιό Δημαρχείο Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 7-9). Οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν, μπορούν να είναι παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω αλλά και ενήλικες οι οποίοι θα διανύσουν μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων σε δρόμους, μέσα στα όρια του Δήμου.

Απαραίτητος εξοπλισμός για όσους συμμετάσχουν είναι το ποδήλατο και το ποδηλατικό κράνος.

Οι ποδηλάτες μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους μια ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μάλιστα για τους ανήλικους συμμετέχοντες, απαραίτητη είναι η δήλωση έγκρισης από τον κηδεμόνα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής αυτής δράσης θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής καθώς επίσης θα γίνει και κλήρωση δώρων με βάσει τις δηλώσεις συμμετοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ανοιξιάτικη Ποδηλατοδρομία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «Αθλούμαι στην Καλαμαριά 2017», που οργανώνει κάθε χρόνο, το Γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, δημιουργώντας έτσι ευχάριστες διεξόδους χαράς και εκτόνωσης σε παιδιά και ενήλικες.

Η διοίκηση του Δήμου, δίνει βαρύτητα σε αυτή την εκδήλωση που σχετίζεται με το ποδήλατο, με σκοπό να προωθήσει τη χρήση εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης από τους πολίτες κάθε ηλικίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής κάθε μέρα.